Telefon: +36-1-249-4746 | Mobil: +36 70 385 6877 | E-mail: office@overmatic.hu

1044 Budapest, Megyeri u. 51.

A szellőztetés fontossága

A szellőztetés fontossága

A penészfoltok nemcsak esztétikai problémát jelentenek, de sajnos komoly betegségeket is előidézhetnek úgy, hogy észre sem vesszük. Ezért rendkívül fontos, elkerülni egy zárt térben a penészedés és a kellemetlen állott levegő kialakulását. Ennek alapvető feltétele a megfelelően szellőztetett terek biztosítása.

A penészgombák levegőben szálló spóráit belélegezve bár nem mindegyik mérgező, az összes irritálja a nyálkahártyákat. Ez szemviszketést, orrfolyást, torokkaparást, köhögést okoz. A folyamatosan penésszel szennyezett helyiségekben tartózkodóknál allergia, asztma, és más krónikus légúti betegségek is kialakulhatnak. Ezért különösen fontos a nehezen szellőztethető helyeken és az állandóan párás területeken a folyamatos szellőztetés biztosítása.  Minél magasabb a páratartalom, annál több a penész: 75%-os vagy magasabb páratartalom mellett mindössze három nap alatt alakul ki a penészgombatelep. Emellett az üvegfelületeken lecsapódó pára sem esztétikus, főleg egy újonnan átadott ingatlan nyílászáróin megjelenve.

Szellőztetés automatikusan

Annak érdekében, hogy a szellőztetést egy épületben folyamatosan megoldott legyen, érdemes az automatizált nyílászáró mozgatási megoldások közül választani. Az automatikus nyílászáró mozgatási technológiákkal az ablakok nyitása nem korlátozott, az tetszőleges mértékben történik. Az ablak, vagy ablakok nyitásszöge 0-90 fok között , az ablakmozgató motorok nyitási képességétől függően.

Ez a funkció a komfortérzet javítására és az egészségre nem ártalmas folyamatosan szellőztetett tér elérésére szolgál. Vagyis, ezzel az automatikával biztosíthatjuk az épület használói számára a komfort érzetet, a belső tér levegőjének lassú cseréje által. A belső térben elhasználódott levegőt, frissebb oxigén dús levegőre cserélhetjük észrevétlenül. Időnként szagok, gőz, pára, eltávolítására, esetlegesen a hőmérséklet megváltoztatására is ideális ez a megoldás.
Az ablakot mozgató motoroknak nem kell tűzvédelmi előírásokat, valamint szünetmentességet teljesítenie. A szellőztetés ilyen módon a kisebb költségű 230 voltos motorokkal kivitelezhető.

Ezeknek az ablakmozgató motoroknak a működtetése lehet nyomógombos vagy távirányítós.

Kérje szakértő kollégáink segítségét, ha nyílászáró automatizáláson gondolkodik! Nálunk biztosan megtalálja az optimális megoldást.  Kérdés esetén keresse szakembereinket bizalommal!
Scroll to Top