Telefon: +36-1-249-4746 | Mobil: +36 70 385 6877 | E-mail: office@overmatic.hu

1044 Budapest, Megyeri u. 51.

Redőny

Ezt biztos nem tudta a redőnyről!

Minden út Rómába vezet

Ez esetben minden redőny. Lehet, nem is gondolta volna, de redőnyöknek történetük van ám. Nem is csak történetük, hanem történelmük, hiszen egészen a Római Birodalomig nyúlik vissza a használatuk.

Ugyanis már a rómaik is ismerték a zsalut, és a reluxa őse is erre az időre tehető, árnyékoló elődjét a berlini Altes Museum-ban akár meg is tudja nézni.

A redőny tehát, amit nap mint nap lehúz esténként az ablakán, tulajdonképpen a múlt, a történelem egy darabja is. Persze ma már nagyon sok típust, fajtát és változatot lehet találni a redőnyök világában, a választák hihetetlen széles.

Francia módra

A ma is jól ismert és elterjedt reluxát azonban már francia honban találták fel, méghozzá egy egyszerű asztalos ember, Cochot, az 1800-as évek legelején. Aki természetesen szabadalmaztatta találmányát, amivel jól járt a világ és ő maga is.

Aztán fejlődésnek indult minden, változtak az emberek,

elkezdett teret hódítani a modern világ,

és ez bizony a reluxára is befolyással, hatással volt.

Így történt, hogy megannyi izgalmas fejlesztés, számtalan kudarc

és számos siker után megjelent az a forma,

amit ma is redőnynek ismerünk.

A redőny az ablak ruhája

Mi ruha nélkül, az ablak pedig függöny és redőny nélkül érzi magát mezítelennek. És ahogy Önnek is fontos, és Önnek is számít, mit vesz fel reggel, milyen öltözékben érzi jól magát, úgy az sem mindegy, hogy milyen árnyékolót tesz fel az ablakára.

Nemcsak az a cél, hogy ne lehessen belátni az adott szobába

– ami persze mindenképp fontos, főleg a fürdőszobában, vagy a hálóban -,

hanem a redőny kivitelezésének, anyagának és technikájának is

professzionálisnak kell lennie.

És érdemes ehhez szakember segítségét is kérni. A mai innovatív világban az ún. redőnymotorok is – amelyek tehát mozgatják, mozgásra bírják a szerkezetet – rengeteg változatban elérhetőek már. Van például már rádiós, kapcsolós és teljesen elektronikus redőny is. Ma már a redőnyelektronika a fejlesztések fontos részét képezi.

Ha bizonytalan a redőny kiválasztásában, forduljon hozzánk bizalommal

és kérje ajánlatunkat még ma!

Scroll to Top